Laurentides, la cabana, el bosc, el riu i la llenya – Québec –

Aquest jersei ha estat tricotat a mà seguint el patró LESLEY de la Hannah Fettig. Durant aquesta estada a Montréal estic aprenent a tricotar a mà, i a entendre la construcció dels jerseis. Aquest, concretament ha estat tricotat amb agulles circulars US 7 (4,5mm). Una particularitat d’aquest jersei és que no té cap costura. La seva construcció s’anomena top-down, per que es comença a tricotar pel coll i s’acaba pel canalé de la cadera.

La llana és de la Maison Tricotée, de la seva col·lecció LA CASA. És una llana 100% peruana, a tres caps de mida Aran. L’ovella peruana és una barreja entre l’ovella merina i l’ovella corriedale, aquesta barreja crea una llana amb les caracterísitques d’ambdues ovelles, la suavitat merina i la resistència corriedale. A la Maison Tricotée, que és una cooperativa de treball gestionada per quatre dones, m’han ajudat a entendre el patró i m’han acompanyat durants tot el procés de creació del jersei.

Les fotografies les vàrem fer molt a prop de Chicoutimi, al Parc Natural del Fjord del Seguenay, després de creuar les muntanyes Laurentides. Una casa de fusta feta per l’amo ens va acollir durant quatre dies al vell mig del bosc. Esperàvem veure osos o algun cèrvol despistat, inclús algun udol de llop… però no vàren aparèixer. Vam contemplar les estrelles del pol nord a la nit i vem veure baixar l’aigua del desgel pel riu. Ens vem despedir de la neu i del fred per tornar a la ciutat de Montréal, on ara sí, ja havia arribat la primavera.